Nechte si poslat knížku až domů! Severočeská vědecká knihovna spouští novou službu
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem spouští novou službu Zásilka z ústecké knihovny, díky níž si čtenáři, kteří se v současné době nedostanou k výdejním okénkům, mohou nechat poslat dokumenty z knihovny na libovolnou adresu nebo na některé z mnoha výdejních míst Zásilkovny, se kterou knihovna za účelem poskytování této služby navázala spolupráci.

Čtenáři si knihy objednají prostřednictvím e-mailu na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., následně už jen vyčkají na potvrzovací e-mail, že byla jejich objednávka předána Zásilkovně, která se postará o doručení na jimi vybrané místo. Z důvodu nutnosti pokrýt náklady na doručení zásilky je tato služba zpoplatněna, čtenáři zaplatí 100 Kč při doručení na některé z výdejních míst a 150 Kč, pokud si knihy nechají poslat na jimi vybranou adresu. Samotná platba probíhá dobírkou při převzetí zásilky. Podrobnější informace o fungování služby se nachází na webových stránkách knihovny www.svkul.cz v sekci „Pro čtenáře“.

„Při vytváření služby jsme se inspirovali v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně, kde obdobná spolupráce se Zásilkovnou již funguje. Službu bychom rádi zachovali v nabídce knihovny i do budoucna, věříme, že i v době, kdy bude knihovna fungovat v normálním provozu, se najdou čtenáři, kteří rádi využijí možnost nechat si poslat knihy z knihovny přímo domů,“ řekla ředitelka knihovny Jana Linhartová.

„Vracení probíhá nadále prostřednictvím návratového automatu, případně je možné vypůjčené dokumenty zaslat do knihovny poštou. Zároveň bychom chtěli připomenout, že výpůjční dobu dokumentů, na které není rezervace, si mohou čtenáři postupně prodloužit až na 90 dní,“ doplnila Jana Linhartová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru