Oživení Vrchlického sadů pokračuje. V parku přibyla nová pergola
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V rámci soutěže Ahoj krásné Česko, organizované společností Cif, zvítězila Michaela Valášková se svým konceptem pergoly umístěné do Vrchlického sadů v městské části Klíše. Pro zajištění práce oslovila firmu Morales Aussig TM, která vytvořila vizuální návrh a společně s Cif a Přemyslem Jarolímkem stavbu finančně zajistila.

Vznik dřevostavby k odpočinku byl umožněn po dohodě s primátorem města Petrem Nedvědickým, jeho náměstkem Pavlem Tošovským a podpořen starostkou městského obvodu – město Hanou Štrymplovou. Vítězka soutěže uvedla: „Je pro mě osobně důležité Ústí nad Labem nevnímat jako bydliště, ale jako domov. A proto, abych se tu doma cítila, potřebuji rozvíjet veřejný prostor a oživovat ho. Naštěstí občansky aktivních lidí ve městě přibývá, a tak i postupné proměny veřejné správy směrem k nim. Potřebujeme důvěru volených zástupců města a otevřenost ke změnám. Pergola určená všem občanům je tedy jeden z mála důkazů této spolupráce a zároveň inspirace pro další lidi, kteří z pozice občana mohou prostor kolem sebe měnit k lepšímu.“

2511pergola2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Stavba pergoly navázala na úspěšné projekty participace města Ústí nad Labem i městských obvodů. Doplnila tak zcela nové hřiště a mobiliář parku, ve kterém místní neformální uskupení Promyky realizuje sousedské aktivity jako je festival Nádhera, adventní setkání, bazar či Restaurant Day. Park tedy znovu ožil a těší se z velké návštěvnosti místních.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru