Rekordní počet nákaz v kraji! Jeden okres vyčnívá nad ostatní
Vojáci ze 4. brigády rychlého nasazení v domově seniorů v Telči. Armáda v Ústeckém kraji pomáhá třeba v Podbořanech. Foto: Armáda ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Po pátečním poklesu nově prokázaných případů nákazy novým koronavirem oznámila Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje k sobotní 18. hodině opět rekordní číslo. Přibylo 1274 nakažených. Ani v jednom okrese to nebylo pod stovku.

Pro ilustraci, jak se počet nemocných zvyšuje: Před týdnem šlo ve stejném časovém období o 957 případů. Před měsícem o 96 případů za den. A poslední prázdninový den o 26 nemocných.

Zatímco na konci září bylo v kraji pod Krušnými horami známo 2902 případů onemocnění, na konci října toto číslo překročilo již dvacet tisíc. Za celý říjen přibylo v Ústeckém kraji 17332 prokázaných případů nemoci covid-19. Zemřelo již 81 osob.

Aktuální statistiky

Nejvíce nových případů za posledních 24 hodin hlásí Litoměřicko, a to 320 nemocných. Je to číslo zcela převyšující ostatní okresy. Následuje Chomutovsko s 203 novými infekcemi, Ústecko se 185, Mostecko se 174, Děčínsko se 148, Teplicko se 144 a Lounsko se stovkou nově nemocných.

Jak je na tom Česko?

V celé zemi za sobotu přibylo 11 428 nově prokázaných případů. V porovnání se situací před týdnem jde o pokles. Minulou sobotu bylo známo 12 471 případů. Dohromady už onemocnělo 335 tisíc Čechů. Jde ale jen o testem prokázané nákazy. Aktivních případů nemoci je 188 tisíc, vyléčilo se 143 tisíc pacientů. V nemocnicích leží 7 673 osob. S nemocí covid-19 registruje Česká republika již 3 251 úmrtí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru