Krajská zdravotní rozšířila provozní dobu odběrových center. Kdy můžete jít v Ústí na testy na covid-19?
Testování na přítomnost nákazy způsobující onemocnění COVID-19. Ilustrační snímek. Foto: KZ
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Společnost Krajská zdravotní (KZ) rozšířila provoz odběrových center pro testování na přítomnost nákazy způsobující onemocnění covid-19 ve všech pěti nemocnicích. V souladu s protiepidemickými pokyny pandemického štábu společnosti největší poskytovatel zdravotní péče v Ústeckém kraji zareagoval na požadavky Ministerstva zdravotnictví ČR na zvýšení počtu provedených odběrů pro test na nákazu virem SARS-CoV-2.

Místa odběru vzorků k testování na covid-19 Krajské zdravotní jsou zapojena do státem a zdravotními pojišťovnami garantované páteřní sítě odběrových center a odběrových center v regionální síti a splňují požadavky Ministerstva zdravotnictví ČR na odběrová pracoviště v obou uvedených sítích. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem je zařazena do celorepublikové sítě center, Nemocnice Děčín, Nemocnice Teplice, Nemocnice Most a Nemocnice Chomutov do regionální sítě.

Pro zájemce odeslaného k odběru hygienikem nebo praktickým lékařem i samoplátce je v provozu elektronický objednávkový systém na adrese www.kzcr.eu/testcovid. Po rozkliknutí se uživateli internetu zobrazí odkaz na požadované odběrové centrum, kde si zájemce zvolí nejbližší možný termín. Pokud pacienta na test na SARS-CoV-2 odeslala Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje nebo praktický lékař, na vystavení elektronické žádanky navazuje další nezbytný krok – tím je zadání online objednávky samotným žadatelem o test, a to na uvedeném odkaze v elektronickém objednávkovém systému Krajské zdravotní. Za žadatele, který nedisponuje přístupem k internetovému připojení, může objednávku online provést praktický lékař.

Stěr z nosohltanu a zpracování vzorku přijde samoplátce na 1 756 Kč. Test na protilátky, který prováděn z kapilární krve a je plně hrazený žadatelem, stojí 490 Kč.

Provoz odběrových center pro testování na přítomnost nákazy způsobující onemocnění COVID-19:

  • Nemocnice Děčín, o. z., U Nemocnice 1, 405 99 Děčín, budova „H“, (pondělí až neděle od 8:00 do 16:00 hodin)
  • Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., Sociální péče 3316/12A, 400 11 Ústí nad Labem, budova „T“, (pondělí až neděle od 7:00 do 19:00 hodin)
  • Nemocnice Teplice, o. z., Duchcovská 53, 415 29 Teplice, budova „J“, (pondělí až neděle od 8:00 do 16:00 hodin)
  • Nemocnice Most, o. z., J. E. Purkyně 270, 434 64 Most, budova „F“, (pondělí až neděle od 7:00 do 15:00 hodin)
  • Nemocnice Chomutov, o. z., Kochova 1185, 430 12 Chomutov, budova „A“, (pondělí až neděle od 8:00 do 16:00 hodin)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru