Záchranná služba dostala od Nadace ČEZ dva nové vozy. Sloužit budou ve Šluknovském výběžku i v Ústí
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Ústí nad Labem

Rumburk - Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje (ZZS ÚK) ve čtvrtek převzala na výjezdové základně v Rumburku od představitelů kraje a manažerky regionální komunikace Nadace ČEZ dvě nová zdravotnická SUV vozidla v hodnotě tří miliónů korun.

Jedná se o záchranářská vozidla Škoda Kodiaq 2,0 TDi 140kw 4x4 se zástavbou pro Rychlou lékařskou pomoc v Randez-vous systému, která byla pořízena díky příspěvku Nadace ČEZ v rámci projektu Zdravotnická vozidla SUV s vybavením. Vozidla stála dohromady 3.023.678 korun, z toho celkem 3 milióny představuje příspěvek Nadace ČEZ. Zbytek uhradil Ústecký kraj.

Vozidla budou sloužit k poskytování přednemocniční neodkladné péče osobám se závažným postižením zdraví, nebo v přímém ohrožení života. Jsou vybavena tak, aby umožňovala poskytování akutní zdravotní péče, včetně sledování ukazatelů základních životních funkcí pacienta během jeho ošetření. Jedno vozidlo bude sloužit k poskytování neodkladné péče v systému Rychlé lékařské pomoci Rendez-vouz v oblasti Šluknovského výběžku s umístěním na výjezdové základně v Rumburku. Druhé vozidlo bude umístěno v Ústí nad Labem.

2509kzkz1

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Slavnostní předání vozidel se odehrálo za účasti 1. náměstka hejtmana Martina Kliky, náměstka hejtmana pro oblast zdravotnictví Stanislava Rybáka a manažerky regionální komunikace Nadace ČEZ Soni Holingerové. Za Zdravotnickou záchrannou službu Ústeckého kraje vozidla přebral technický náměstek ředitele Michal Urban. Vozidla si přišli prohlédnout také někteří starostové z okolních měst a obcí ve Šluknovském výběžku.

„Ústecký kraj se dlouhodobě stará o zdravotní péči na území celého regionu. K tomu samozřejmě patří také péče o vybavenost zdravotnické záchranné služby, naší krajské příspěvkové organizace. V posledních letech kraj například zrekonstruoval nebo nově vystavěl osm výjezdových základen zdravotnické záchranné služby a pořídil desítky nových moderně vybavených zdravotnických vozidel. Věřím, že díky tomuto daru se podaří zachránit mnoho lidských životů. Jsem rád, že existují lidé, kteří si váží práce a činnosti zdravotnické záchranné služby stejně jako Ústecký kraj. Proto Nadaci ČEZ patří velké poděkování,“ sdělil 1. náměstek hejtmana Martin Klika.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru