Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

 

Ústí nad Labem - Ministerstvo zdravotnictví České republiky zpřísnilo podmínky pro pořádání hromadných sportovních akcí. Platí to i pro 10. ročník Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem, který je připraven na sobotu 19. září 2020.

„Organizační štáb závodu zajistil potřebná opatření, aby se závod mohl konat. Úzce přitom spolupracuje s orgány hygieny, městem, krajem a dalšími institucemi,“ uvádí na svých stránkách pořádající organizace RunCzech.

Místa pro diváky, a to zejména na Mírovém náměstí, budou upravena tak, aby v jednotlivých sektorech nebylo více než tisíc lidí. „Organizátoři se na veřejnost obracejí se žádostí, aby běžce přišli povzbuzovat s nasazenými rouškami a dodrželi všechna nezbytná hygienická opatření, dodržovali rozestupy, nenarušovali vyznačené koridory a dbali pokynů pořadatelů. Jen tak bude možné užít si tento krásný závod bez zbytečného rizika,“ žádá návštěvníky prestižního závodu organizace RunCzech.

Hygienická opatření se dotknou i samotných běžců. „Na místě bude docházet k preventivnímu měření teploty závodníků. Roušky budou povinné při vyzvedávání startovních čísel v expu, v technickém zázemí a ve startovním koridoru. Po závodě opět až v technickém zázemí. V technickém zázemí nebudou sprchy, tejpování ani masáže. Zůstanou převlékárny a úschovna s omezeným počtem lidí. Koridory byly výrazně zvětšeny. Každý běžec tak může mít kolem sebe minimálně dva metry prostoru. Startovat se bude ve dvou vlnách. Dojde k mírnému omezení sortimentu na občerstvovacích stanicích. Cukr a sůl budou v pytlíčku. Byly zrušeny houbičky a krájené banány. Došlo k mnohonásobnému navýšení s desinfekcí. Pokud se necítíš ve formě, do závodu nenastupuj. Ochráníš tak sebe i své okolí,“ píší v pokynech pro běžce organizátoři.

{article Ústí se připravuje na půlmaraton. Město čekají dopravní změny a úpravy v hromadné dopravě}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru