Pojišťovna odhalila podvody za více než 100 milionů korun. Koronavirus už v nich také úřaduje
ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - V období přírodních kalamit zaznamenávají pojišťovny zvýšený počet pojistných podvodů, a proto není velkým překvapením, že i světová pandemie s sebou přináší pokusy o bezdůvodné obohacení.

Detektivové Allianz pojišťovny odhalili od ledna do března tohoto roku 474 pojistných podvodů za více než 100 milionů korun. A objevily se mezi nimi i případy spojené právě s koronavirovou infekcí.

„V návaznosti na složitou ekonomickou situaci související s pandemií evidujeme případy, kdy se klienti snaží neoprávněně získat finanční prospěch a vylepšit si tak svůj rozpočet na úkor pojišťovny. Měli by si však uvědomit, že se tím dopouštějí protiprávního jednání, jež může mít i trestně právní důsledky,“ upozorňuje vedoucí týmu vyšetřování Allianz pojišťovny Michal Vlk a dodává:

„Allianz nekompromisně přistupuje k ochraně svých poctivých klientů, a proto intenzivně monitorujeme aktuální vývoj. Od začátku krizových opatření jsme zaznamenali zvýšený počet pojistných podvodů především v cestovním pojištění, stále však přibývají i případy z oblasti pojištění motorových vozidel, podnikatelského a průmyslového pojištění.“

Za první čtvrtletí tohoto roku odhalila Allianz celkem 474 pojistných podvodů v hodnotě 100 milionů korun. To je oproti stejnému období loňského roku o 185 případů více. Podle pojišťovny nejhůře dopadla Praha, která hlásí celkem 92 podvodů ve výši 20,6 milionů korun.

2805podvody

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru