Vraky díky novele zákona zmizí z ulic. Město si pronajme odstavné parkoviště
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Odtáhnout technicky nezpůsobilé vozidlo je díky novele zákona o pozemních komunikacích jednodušší. Město si pro taková vozidla pronajme odstavné parkoviště.

Autovraky a technicky nezpůsobilá vozidla jsou častým problémem ve velkých městech. Úprava zákona o pozemních komunikacích však nyní umožňuje jejich odstranění ve chvíli, kdy má automobil propadlou technickou kontrolu o více jak šest měsíců. Dosud šlo odtáhnout pouze vozidlo, kterému chyběl motor či jiná podstatná část konstrukce.

Město díky novele může vyčistit ulice od vozidel, která hyzdí Ústí nad Labem, ale jejich odtah nebyl legislativně možný. Ta budou následně umístěna na odstavnou plochu v Hrbovicích, kterou si město pronajme od Palivového kombinátu Ústí. Pronajatá plocha má výměr cca 1 600 m2 a je v oploceném areálu hlídaném kamerovým systémem. Nájemné činí 150 Kč/m2 za rok. Na této ploše zůstanou do doby, než bude možné je zlikvidovat, nebo dokud se neozve majitel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru