V Česku je už přes tisíc nakažených. Na Ústecku je 14 potvrzených případů Covid-19
Odběrové místo u chomutovské nemocnice. Foto: KZ
Ústí nad Labem

Ústecko – V okrese Ústí nad Labem hygienici dosud evidují 14 potvrzených případů nakažení novým koronavirem. O aktuálních počtech zjištěných infekcí v Ústeckém kraji informoval ve své pravidelné ranní zprávě primátor Teplic Hynek Hanza.

Stejně jako na Mostecku k jedinému člověku, ani na Chomutovsku k již zjištěným dvěma pacientům nepřibyl zatím žádný další. Lounsko a Teplicko nemají dosud oficiálně žádného nemocného. Na Ústecku a Děčínsku je shodně po 14 pacientech. Na Litoměřicku vědí hygienici o šesti nakažených. Neznamená to ale, že zde další lidé nemocí Covid-19 neonemocněli. Nemusejí být potvrzené výsledky testů nebo se lidé kvůli mírnému průběhu nemoci se svými potížemi ani nikomu nesvěřili. Nemoc se také ještě nemusela projevit. Je proto třeba důsledně dodržovat státem nařízená opatření.

K nedělní deváté hodině ranní bylo v Česku 1047 lidí s prokázanou nákazou, bylo provedeno přes patnáct a půl tisíce testů. Šest lidí je již vyléčených. Včera Ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že se vyléčil čtvrtý pacient z Ústeckého kraje.

Aby se rozšířily možnosti testování a ulevilo se záchranné službě, u krajských nemocnic vznikla odběrová místa. Vyšetřují tam indikované pacienty krajskou hygienickou stanicí.

Onemocnění COVID-19 je způsobeno novým typem koronaviru s odborným označením SARS-CoV-2. Jedná se o vysoce infekční onemocnění, které se projevuje zejména horečkami, respiračními potížemi (kašel, dušnost), bolestí svalů a únavou. U starších a chronicky nemocných osob může nemoc mít vážnější průběh a může vést i k úmrtí.

V Česku si nemoc zatím nevyžádala žádný lidský život. Nejhůře je na tom momentálně Itálie. V sobotu tam padl smutný rekord, zemřelo 793 osob. Pandemie si v jihoevropské zemi vyžádala již 4 825 životů. Nemocných je tam přes 53 tisíc. Situace se začíná dramatizovat i ve Španělsku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru