VIDEO NEWS: Opilec vzal bez svolení popeláře a převrátil je, začali chodit také krampusové
Jaký byl týden v Ústeckém kraji?
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Nová našlapaná zpravodajská relace našich serverů je tu! Chcete vidět, co se stalo v uplynulých dnech v našem regionu? Tady to je.

Pokud chcete vidět video news mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Děkujeme. Najdete nás na tomto odkazu.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=U30nBRQS_DE

Převrácení popeláři

Ke kuriozní nehodě došlo v sobotu brzy ráno v Mostě. Naštěstí se obešla bez zranění. Pětadvacetiletý zaměstnanec vzal ve firmě bez svolení popelářské auto a pak havaroval. Utekl do sídliště, kde ho chytili. Byl silně opilý, navíc měl vysloven zákaz řízení. Více podrobností tady.

Peklo v Oseku

Po celém Ústeckém kraji už začala pekelná vystoupení .Vystoupení děsivých čertů si užily tisíce lidí v Oseku. Krampusové se ukáží také v Teplicích, Mostě či Žatci. V malých dětech často vyvolávají hrůzu, ale nakonec se svými fanoušky přece jen ochotně fotí.

Únik plynu

Na mosteckém sídlišti Výsluní zasahovali hasiči kvůli úniku plynu. Pro dopravu bylo zavřeno několik ulic. Hasiči měřili koncentrace látky v ovzduší a vyčkali příjezdu plynárenské pohotovosti. Vše dobře dopadlo, nikomu se nic nestalo.

Záchrana ženy od hasičů

Hasiči, strážníci městské policie a záchranáři museli vyjíždět do mostecké ulice Františka Malíka, kde za dveřmi sténala a volala o pomoc v uzamčeném bytě ve druhém patře starší žena. Nejsnadnější cestou do zamčeného bytu bylo okno. Zraněnou ženu hasiči vysvobodili a předali záchrance, která ji odvezla do nemocnice.

Teplický cimes

Podívali jsme si i za kulturou. V lázeňském městě začal devátý ročník festivalu Teplický cimes – Dny židovské kultury. V Knaku vystoupila izraelská kapela Jewish Monkeys a pořádně to tam rozproudila. Festival pod záštitou Velvyslanectví Státu Izrael bude pokračovat dalšími jedenácti akcemi. Končit bude 27. listopadu divadelní představením v Malém sále Krušnohorského divadla.

Stipendium pro studenty

Nadaní studenti si mohou pěkně přilepšit. Přesvědčili se o tom na litvínovské Schole Humanitas. Díky podpoře společnosti Unipetrol si tam 31 žáků převzalo prospěchová stipendia dohromady za 160 tisíc korun. Studenti dostávali podle svých studijních výsledků a dalších aktivit od několika tisíc po 20 tisíc pro vůbec nejlepšího, kterým byl Šimon Suchopárek.

Technohraní

Jak podpořit už u dětí zájem o techniku? Třeba takzvaným Technohraním. V Mostě na to jdou takto už čtvrtý rok za sebou. Příchozí si mohli ve Středisku volného času vyzkoušet virtuální realitu, autodráhu, chemické pokusy a další soutěžní aktivity. Velkým lákadlem byla robotka či oranžová robotická paže, kterou měla na svém stanovišti společnost Yankee Candle.

Začíná se bruslit

V Ústeckém kraji už nemusíte čekat, až začne silně mrznout a budete si jít moct zabruslit pod širé nebe. V samém centru Mostu, hned vedle magistrátu a obchodního domu Central, už je v provozu kluziště. Vydat se tam můžete každý den v odpoledních hodinách, o víkendu již dříve. Pokud nemáte své brusle, půjčí vám je tam.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru