Policisté se zaměřili na řidiče. Hned tři kontrolovaní řidičák nikdy neměli
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Během jednoho dne se ústečtí policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce primárně zaměřili na předjíždění a způsob jízdy řidičů.

Kontrola byla dále zaměřena na kontrolu technického stavu, dodržování vybraných ustanovení pravidel silničního provozu na určitém teritoriu, dodržování obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu a ostatní úkoly dle zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky. Rovněž se policisté v rámci akce zaměřili na pátrání po osobách, vozidlech a věcech.

"Policisté zkontrolovali 24 vozidel a zjistili 9 případů porušení zákona. V jednom případě se jednalo o nepoužití zádržného systému, v jednom případě nevyhovující technický stav vozidla, ve dvou případech jízda bez řidičského oprávnění a ve třech případech usedli za volant řidiči, kteří nikdy řidičské průkaz nevlastnili. Ve dvou případech věc postoupili k dořešení příslušnému správnímu orgánu," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru