Severočeská vědecká knihovna se pyšní prestižním oceněním v České republice
Ústecký knihovník vyřezaný řezbářem Mírou Nebeským k sedmdesátiletému výročí Severočeské knihovny Ústí nad Labem. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem se pyšní prestižním oceněním. Zástupci knihovny ho převzali na počátku měsíce října z rukou ministra kultury České republiky Lubomíra Zaorálka.

Ocenění nese název Knihovna roku 2019 v kategorii „Významný počin v oblasti poskytování veřejných knihovnických a informačních služeb”. Získalo ho ústecké Poradenské a edukační centrum (PECka) – metodické centrum pro spolupráci škol a knihoven v rámci neformálního vzdělávání, které vzniklo jako první v České republice. „Z ocenění máme velkou radost. Zároveň je to velký závazek pro všechny, kteří se na jeho získání podíleli. Je to začátek něčeho, co se rozjíždí nejen po celé České republice, ale i za jejími hranicemi. Už nás například požádali o spolupráci knihovníci ze Slovenska, kteří chtějí zavádět Poradenská a edukační centra ve svých knihovnách,“ uvedla ředitelka Jana Linhartová.

Poradenské a edukační centrum (PECka) je celoroční prezentace učebnic a pomůcek pro osoby se znevýhodněním a nadané děti. Nadále se zabývá poradenskou službou poskytovanou odborným garantem. Součástí centra je i zvuková knihovna.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru