Nakupovali jste na Zahradě Čech? Inspektoři tam vydali zákaz na více než 1500 kusů výrobků!
Zdroj: www.coi.cz
Ústí nad Labem

Litoměřice - Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje na podzimním veletrhu Zahrada Čech v Litoměřicích uskutečnila mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na dodržování příslušné legislativy. Během konání výstavy zkontrolovali 22 prodávajících subjektů a u 6 z nich zjistili porušení právních předpisů. Následně pak vydali zákaz na 1 516 kusů výrobků.

Inspektoři ČOI Ústeckého a Libereckého kraje prověřili ve třech kontrolních dnech celkem 22 prodávajících, kteří v areálu výstaviště nabízeli spotřebitelům výrobky nebo poskytovali služby. Jednalo se o prodejce výpěstků, ovocných stromů, sadby, dřevin, květin, domácích spotřebičů, zahradního nářadí, hraček, potravin a občerstvení. Porušení právních předpisů inspektoři zjistili u 6 kontrolovaných. Jednalo se o použití neověřené váhy, absence informací ke způsobu pěstování rostlin, nevydání řádného dokladu o zakoupení výrobku, chybějící informace u výrobků sortimentu elektro, hraček a osobních ochranných prostředků.

„Inspektoři na místě uložili opatření k odstranění nedostatků a zákaz do doby zajištění nápravy u 1 516 kusů výrobků v celkové prodejní ceně 12 265 Kč. Za použití neověřeného měřidla uložili na místě pokutu ve výši 1 000 Kč. Další případy porušení zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, zákona  č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a zákona č. 90/2016 Sb., o posuzování shody budou řešena v rámci správního řízení,“ říká k závěrům kontroly ředitelka inspektorátu Renata Linhartová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru