Ústí přitvrdí v boji proti obchodníkům s chudobou. Chystá se důsledně kontrolovat pravidla a pořádek
Ilustrační foto: Pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Další opatření proti obchodníkům s chudobou chystá Ústí nad Labem. Náměstek primátora Tomáš Vlach spolu s městskou radní Evou Fialovou o tom jednali se zástupci státních i městských institucí.

„Stejně jako prosazujeme bezdoplatkovou zónu, posilujeme dohled městské policie v problematických oblastech, jakým se stalo bohužel i centrum města, hodláme přitvrdit v boji proti obchodníkům s chudobou,“ vysvětlil důvod setkání náměstek Tomáš Vlach.

Přítomným byl představen plán evidence a předávání podnětů za účelem kontroly daňových povinností i dodržování požárních předpisů. „V Ústí je poměrně velká skupina lidí, která nedodržuje pravidla, neposílá děti do školy, nedbá o své nemovitosti nebo jinak narušuje pořádek. Společně chceme vše důsledně kontrolovat a postihovat. Chystáme i další sérii kontrol ubytoven a míst s negativním vlivem na kvalitu života,“ doplnil náměstek Vlach.

1510ustiboj2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Účastníci hovořili o negativních zkušenostech s prostředím problémových lokalit, kde vypukla epidemie žloutenky, o možnostech deratizace při výskytu například štěnic a o nedokonalostech zákona. Přislíbili, že budou podněty z praxe zasílat stavebnímu úřadu. Hasiči hovořili o možnostech kontrol a opět naráželi na nedokonalou legislativu ve věci kontrol a možnostech přístupu do bytových jednotek. Poslankyně Eva Fialová si mnohé podněty pro změnu legislativy vyžádá a předloží je k případným úpravám.

„Společně jsme se shodli, že všechny složky se pokusí městu pomoci v řešení situace a že budeme koordinovat podněty a kontroly,“ poznamenal náměstek Vlach.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru