Policejní auta jsou stará a mají najeto i 300 tisíc kilometrů. Ještě letos začne jejich obří obměna
Některé policejní Octavie už něco pamatují. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Rozpočet Ministerstva vnitra, resp. policie se v tomto roce navýší o téměř miliardu korun. Peníze půjdou na nákup nových policejních aut. Dnes se na tom při jednání s ministryní financí Alenou Schillerovou dohodli ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a policejní prezident Jan Švejdar.

Policie ještě letos nakoupí díky téměř miliardě korun více než 1000 nových aut. Může tak začít s obnovou vozového parku, který je za hranicí životnosti. „Na Ministerstvu financí jsme vyjednali do rozpočtu resortu na tento rok dalších 950 milionů korun. Za ty pořídí policie celkem 850 osobních automobilů v policejním provedení a 300 užitkových vozů,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček. Ještě v červnu, když Úřad pro ochranu hospodářské soutěže definitivně shodil tendr na nákup nových vozidel, to přitom vypadalo, že policie bude dlouhou dobu bez aut.

„Podařilo se nám vypsat nový tendr a s vyčerpáním stávajících rámcových smluv jsme schopní nakoupit více než 1000 nových policejních aut. To je obrovský úspěch,“ dodal ministr vnitra s tím, že vozový park policie je v současné době v kritické situaci – 25 % vozů je starších sedmi let a má zároveň najeto přes 300 tis. km.

Zajištění co nejlepších podmínek pro policisty, včetně toho, aby nemuseli jezdit v zastaralých a nevyhovujících vozech, je prioritou ministra od nástupu do funkce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru