VIDEO ZPRÁVY: Už rostou? Kdo se nám oženil? A kde běželo nejvíc lidí nočním městem?
Co přinesl uplynulý týden v Ústeckém kraji?
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Po týdnu jsme tu opět s naším komentovaným týdenním zpravodajským souhrnem. Přináší jej Roman Lukáš.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo.

Otevření Fikko marketu

Mostečané mají od středy další možnost, kde nakoupit. Naproti osmé základní škole se otevřel Fikko market. Nákupní centrum má prodejní plochu na patnácti stovkách metrů čtverečných. Seženete tu vše od čerstvých potravin, například pečiva či uzenin a lahůdek, ovoce a zeleniny, až po spoustu spotřebního zboží. Otevřeno je každý den od 7 do 19 hodin. Píšeme zde.

Pivní slavnosti

Pivní soutěže, na výběr z šestadvaceti pivovarů, muzika. Takové byly jubilejní desáté Pivní slavnosti v Litoměřicích. Moderně smýšlející město se mohlo pochlubit tím, že se tu zbytečně neplýtvalo plasty. Na pivo si lidé mohli koupit půllitry za symbolickou padesátikorunu, na jejich mytí sloužila oplachovačka. A k vidění nebyly ani klasické nevzhledné toi toiky, ale rovnou celý toaletní kontejner. Smyslem akce je připomínat lidem tradici místního pivovarnictví. Informovali jsme zde.

https://www.youtube.com/watch?v=WR99rvWnAZ8

Nehody na silnicích

Ani tento týden se na silnicích Ústeckého kraje neobešel bez vážných havárií. Nejtěžší nehoda se stala na historickém mostě mezi Louny a Dobroměřicemi. Chodce zde srazilo osobní auto, které navíc poté v protisměru čelně narazilo do dalšího vozu. Oba řidiči byli zraněni, chodec zemřel. Dopravní komplikace zase způsobila srážka osobního vozu s tramvají v Litvínově. Tady se naštěstí vše obešlo bez ztrát na životech a zdraví účastníků karambolu. O nehodách na Lounsku píšeme zde.

Svatba v chrámu

V tajuplném prostředí nedostavěného chrámu v Panenském Týnci na Lounsku si v sobotu krátce před polednem řekli své ano Michal Hrdlička a Kateřina Studená. Michal je dlouholetým fotoreportérem našich serverů z rodiny e-deniky.cz, spoustu let pracoval také jako profesionální hasič na stanici v Žatci. Při své práci se nadšený fotograf zaměřuje především na práci integrovaného záchranného systému. Michale, celá redakce ti přeje šťastná a spokojená léta v manželství.

Rekordní Night Run v Mostě

Rekordní počet patnácti set běžců přilákal do centra Mostu takzvaný noční běh. Předcházely mu rodinné závody a Avon běh na poloviční trati. Hlavní běžecké klání vedlo z 1. náměstí přes velký park Šibeník a sportovci při něm se svítilnami na čelech překonali desetikilometrovou vzdálenost.

Pozvánka na výlet: Zvonička v Hoře Svaté Kateřiny

Víte, že v Krušných horách je jedno místo, kde se vám možná splní vaše přání? Zvoničku najdete u česko-německých hranic v Hoře Svaté Kateřiny, hned vedle netradiční restaurace v železničním vagonu. Pro jistotu vás zde místní recesisté varují, abyste si nepřáli žádné voloviny. Co kdyby se to náhodou opravdu splnilo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru