Energetici již potřetí provětrali doma pro dobrou věc své šatníky
Za Oblastní charitu v Ústí nad Labem přijel pro věci z provětraných šatníků energetiků její technický pracovník Antonín Nezbeda. Foto: ČEZ, Ota Schnepp
Ústí nad Labem

Děčín – Mírně obnošené, zánovní, ale i zcela nové, právě zakoupené různé ošacení, kšiltovky, desítky kabelek a párů bot, něco křehkých věcí a také jedna cyklistická přilba; to vše napříč všemi generacemi a v odhadu o váze 397 kg.

Takový byl jarní „průvan v šatnících“ energetiků, kteří pro ně již nevyužitelné, ale pro někoho stále potřebné věci, přinesli v pytlích, taškách a krabicích do děčínského sídla ČEZ Distribuce. Zaměstnanci napříč celou Skupinou ČEZ s výkonem práce právě v Děčíně tak již potřetí pomohli potřebným, tentokráte klientům Oblastní charity v Ústí nad Labem.

„Pořádáme pravidelné vánoční a velikonoční trhy chráněných dílen a také máme Čas pro dobrou věc, což je dobrovolnický den, během něhož místo svých běžných pracovních povinností pomáhají zaměstnanci ČEZ neziskovým organizacím, jako jsou chráněné dílny, domovy důchodců, dětské domovy, sociální ústavy a podobně. Stále jsme však hledali možnosti dalších aktivit a tak vznikl náš „Průvan v šatníku“ napříč celou Skupinou ČEZ. Letos se koná již potřetí, přičemž během předchozích dvou let se podařilo shromáždit celorepublikově 3,2 tuny potřebných věcí, které byly v jednotlivých lokalitách předány osloveným charitativním organizacím, “ říká koordinátorka akce Lenka Hybšová z útvaru udržitelného rozvoje Skupiny ČEZ.

1605charita2

Foto: ČEZ, Ota Schnepp

Charitativní Průvan v šatníku probíhá v Praze, Dukovanech, Temelíně, Ostravě, Zábřehu, Hradci Králové, Plzni a Děčíně, tedy v centrálních místech regionů, v nichž Skupina ČEZ působí. Jen v Děčíně se přitom v roce 2017 podařilo nashromáždit 237 kg a o rok později 328 kg potřebných věcí. V obou případech byla příjemcem obecně prospěšná společnost JURTA se sídlem v Nebočadech. Letošní odhad pak činí 397 kg, jejich příjemcem se ve středu 15. května stala Oblastní charita Ústí nad Labem. „Všem moc děkujeme. Pro vše určitě najdeme nějaké využití, zvláště v našich šatnících, které máme v Domě Samaritán, Centru pro rodinu Ovečka a Centru pro děti Světluška,“ kvitoval pomoc energetiků Rostislav Domorák, ředitel Oblastní charity Ústí nad Labem.

Oblastní charita Ústí nad Labem je nestátní neziskovou organizací, která poskytuje sociální, sociálně zdravotní, prorodinné a charitativní služby. Je jednou z jedenácti profesionálních charit v Litoměřické diecézi a působí v ústeckém vikariátu. V současné době poskytuje yto sociální služby: Centrum pomoci Samaritán, Noclehárna Samaritán, Azylový dům Samaritán, Centrum služeb pro rodinu Světluška, Terénní programy, Komunitní centrum pro děti Světluška, Dům pokojného stáří sv. Ludmily - domov pro seniory, Dům pokojného stáří sv. Ludmily - domov se zvláštním režimem, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tykadlo a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Ovečka.

1605charita3

Foto: ČEZ, Ota Schnepp

„Vedle toho poskytujeme i pro-rodinné aktivity, předškolní programy, programy zaměřené na slaďování rodinného a profesního života, konkrétně v Mateřském centru Ovečka a Předškolním klubu CPR Ovečka. Rovněž se věnujeme realizaci kulturních projektů, každoročně například pořádáme kulturní festival ROTAHUFEST zaměřený na podporu integrace příslušníků romské komunity, a od roku 2002 se podílíme na organizaci Tříkrálové sbírky v Ústí nad Labem,“ uzavírá Rostislav Domorák.

Autor: Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy

1505vyzvactenarum

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru