Z uzavřené ubytovny bude činžovní dům
Bývalá ubytovna v Klíšské ulici. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Padající omítka, zohýbané okapy, okna zdobí zapomenuté televizní antény a satelitní talíře. Oprýskaný nápis Pension „kráse“ nepřidá. Současnému vzhledu uzavřené ubytovny v Klíšské ulici má být konec. Společnost CPI byty, vlastnící dům, plánuje nemovitost opravit.

„Bývalou ubytovnu v Klíšské budeme rekonstruovat a nabídneme jako klasické byty do dlouhodobého pronájmu,“ uvedl Jakub Velen, mluvčí CPI byty, na dotaz E – Ústí.cz, jaké má plány společnost s nemovitostí.

V domě má vzniknout čtyřiadvacet partají. „Půjde o byty o velikosti 1+kk, 1+1, 2+kk a 2+1 podle současného rozložení místností a chodeb,“ doplnil mluvčí.

Hana Štrymplová, starostka centrálního městského obvodu v Ústí nad Labem, k vybudování nájemního domu z bývalé ubytovny, uvedla, že CPI je soukromý subjekt a zatím nevstoupil do jednání s městským obvodem k projednání či informování o jejich záměru. „Pokud zde vznikne 24 bytů, jako obvod bychom tento záměr přivítali s tím, že by CPI pronajímalo byty žadatelům, kteří žádají přidělení obecního bytu a jsou prověření a ověření nájemníci. Velice bych přivítala i součinnost s CPI. V nejbližší době proběhne jednání se zástupci CPI a projednání možnosti spolupráce,“ dodala starostka.

K uzavření ubytovny v Klíšské ulici došlo posledního června loňského roku.

2202 ubytovna klíšská3

2202 ubytovna klíšská2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru