Krajskou zdravotní v soutěži Anděl mezi zdravotníky úspěšně reprezentovala MUDr. Jana Dušánková
Členové poroty s MUDr. Janou Dušánkovou. Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Lékařka Onkologického oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., MUDr. Jana Dušánková úspěšně reprezentovala ve finále soutěže Anděl mezi zdravotníky, kde bojovala o cenu Sympatie Florence.

V sobotu 28. srpna 2021 se v Městském divadle Dr. J. Čížka v Náchodě uskutečnil finálový galavečer soutěže Anděl mezi zdravotníky, projektu určeného pro lékaře, zdravotní sestry, pečovatele, lékárníky a záchranáře.

Finálového klání se zúčastnilo celkem 12 soutěžících. V porotě a na jevišti vystoupily významné osobnosti z kulturní, společenské, politické i zdravotnické oblasti v čele s ministrem zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adamem Vojtěchem, MHA. Oceněným zdravotníkům byl předán zájezd a řada dalších hodnotných cen. Akce byla především veřejným poděkováním všem za obětavou práci ve zdravotnictví. Výtěžek celé akce byl věnován na charitativní účely. Celým večerem provázel moderátor Karel Voříšek.

Členem poroty soutěže byl také předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Ondřej Štěrba. „Velmi rád jsem byl součástí této akce, kterou vnímám jako poděkování všem za jejich obětavou práci. Uplynulé období bylo navíc výrazně podepsané Covidem-19, kdy zdravotníci pracovali často na hranici svých fyzických a psychických sil. Vítězové v této soutěži jsou pro mě proto všichni, a to nejen ti ocenění, kterým samozřejmě ze srdce gratuluji,“ říká MUDr. Štěrba. Za Krajskou zdravotní ale nebyl v porotě jediný. Společně s ním do ní zasedl také ředitel nemocnice v Děčíně MUDr. Michal Hanauer, MBA, ředitel mostecké nemocnice MUDr. Petr Najman a ředitel nemocnice v Litoměřicích Ing. Radek Lončák.

MUDr. Jana Dušánková pracuje v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem jako lékařka na onkologickém oddělení, kde se specializuje na léčbu pacientů s nádory ledvin. Po atestaci z paliativní medicíny iniciovala založení mobilního hospice v Ústí nad Labem, ve kterém od jeho počátků s laskavostí a důsledností sobě vlastní působí jako vedoucí lékařka. „Jsem hrdá na to, že jsme se v nemocnici dopracovali k tomu, že si pacient může určit, kde a jak chce být dopečován,“ říká lékařka, jejíž pacienti oceňují nejen její rozsáhlé odborné znalosti a zkušenosti, ale zejména milý a trpělivý přístup a velkou úctu a respekt k lidem.

Jana Dušánková přednáší, pořádá odborné semináře a je aktivní účastnicí vzdělávacích akcí zaměřených zejména na paliativní péči. Ve volném čase sportuje, vyráží do přírody a věnuje se svým dvěma synům. I přes svoji psychicky náročnou práci je životní optimistka, která rozhodně nešetří úsměvem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru