Ústí opět ožije tradičním půlmaratonem. Poběží se už po třinácté
Ústecký půlmaraton přinese řadu dopravních omezení. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Co se chystá

Ústí nad Labem - Již 13. ročník prestižního závodu RunCzech – Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem odstartuje v sobotu 16. září. Tradiční, významný a běžecky atraktivní závod, který nově získal známku kvality Road Race Label od Světové atletiky, startuje v 15.00 hodin na Mírovém náměstí.

Jeden z nejrychlejších tuzemských závodů je letos opět součástí projektu EuroHeroes, který usiluje o podporu evropských atletů a v Ústí nad Labem uvidíme letošní vyvrcholení celé běžecké série. Diváci tedy mohou očekávat dramatický souboj elitních atletů o každou sekundu a udělení titulů EuroHeroes 2023.

1/2Maraton není však jen o elitních atletech. Sportovním nadšencům patří v Ústí nad Labem celá sobota. Už v 11.00 hodin odstartuje osvěžený formát rodinného běhu – dm rodinná míle, tedy nesoutěžní závod pro všechny věkové a výkonnostní kategorie. Součástí bude navíc dm bambini run, který je připraven pro ty skutečně nejmenší závodníky od 2 do 7 let. Běh je zcela zdarma a každý účastník získá tričko, startovní číslo a čokoládovou medaili v cíli. Před hlavním závodem se uskuteční také Spolchemie Český pohár v para cyklistice pod záštitou Českého svaz cyklistiky.

Pro ty, kteří se necítí na celou půlmaratonskou distanci, pořadatelé připravili i týmový závod. K němu je potřeba utvořit čtyřčlenné družstvo, jehož členové poběží každý sám za sebe, ale pro pořadí týmů se jim časy sečtou a mohou získat kromě medaile i skvělé ceny. Připraven bude i tradiční štafetový závod 2Run, při kterém si dva běžci rozdělí trasu napůl (10 + 11 km). Každoročně také rektor UJEP vyhlašuje pro všechny běžecké nadšence z řad studentů a učitelů výzvu v podobě Rektorského běhu UJEP.

Sestřih závodu bude přenášet ČT sport a nově ho bude možné sledovat přes aplikaci PulseTV. Diváci na trase závodu tak budou moci přepínat kamery nebo chatovat.

Volná startovní místa jsou k dispozici na www.runczech.cz.

Hlavním organizátorem akce je RunCzech. Akci zaštiťuje a spoluorganizuje statutární město Ústí nad Labem.

Začátky startů závodů:

  • 11.00 dm rodinná míle
  • 13.00 Spolechemie Český pohár v para cyklistice
  • 15.00 Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem
  • 15.15 dm bambini run

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru