Dobrovolníci se v sobotu chystají uklidit Miladu. Přidáte se?
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Ústí nad Labem - Krásné prostředí jezera Milada vyhledává rok od roku stále více návštěvníků. S nimi ale také zákonitě přibývá odpadků. Proto se PKÚ, který tuto lokalitu spravuje, rozhodl uspořádat další netradiční akci. Ta pod názvem „Ukliďme Miladu“ vypukne v sobotu 19. října v 9,00 hodin.

„Inspirovali jsme se kampaní Ukliďme Česko. Samozřejmě oblast okolo jezera udržujeme v průběhu celého roku. Pro ilustraci, letos jsme z Milady odvezli 681 pytlů různých odpadků. Prostě je to něco jako domácí předvánoční úklid, u nás tedy posezónní,“ uvedla Hana Volfová, mluvčí PKÚ.

Pokud se budete hlásit coby početnější tým, zaregistrujte se předem na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Uveďte název týmu, počet osob, případně zkušenosti s podobnou akcí. Na stejnou adresu pak můžete zasílat i fotografie úlovků z úklidu. Ty nejkurióznější budou odměněny drobnými věcnými cenami. Jednotlivci se registrovat nemusí, i když ani v jejich případě to není od věci, nejlépe přímo na www.uklidmecesko.cz.

„Důvod pro registraci je prostý. Dobrovolníci budou potřebovat rukavice a pytle na sběr odpadků, tak abychom byli dostatečně připraveni, a to i na naše malé pomocníky s menšími čísly rukavic. Po skončení akce ve 12,00 hodin si budou moci aktivní účastníci úklidu opéct na ohni buřty, které dostanou na místě,“ doplnila mluvčí.

Jezero Milada je první velkou vodohospodářskou rekultivací v České republice. Vzniklo na místě bývalého hnědouhelného lomu Chabařovice. Jeho rozloha je 252 hektarů, maximální hloubka bezmála 25 metrů, objem vody přesahuje 35 miliónů kubíků. Napouštění jezera začalo roku 2001, dokončeno bylo v roce 2010 a veřejnosti pak zpřístupněno v roce 2015.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru