Voříškiádu, domácí i exotická zvířata, psy, řemesla či kreativitu zažijete na výstavišti v Lounech
Foto zdroj: Diamant Expo
Co se chystá

Louny - Tradiční výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb, pro všechny, kdo mají rádi originalitu a ruční tvorbu, se uskuteční ve dnech 27. až 29 září na výstavišti v Lounech a nese název Člověk v přírodě.

Budete zde mít možnost navštívit také exotický pavilon či krajskou výstavu psů a soutěž o nejhezčího voříška Loun, a kde vás bude čekat i taneční hudební a sportovní vystoupení a mnoho dalšího.

Tradice této výstavy spadá do roku 1931. V dnešní době především podporuje chovatelské, rukodělné, seniorské a dětské zájmové spolky. Od roku 2001 organizátor výstavy firma Diamant Expo spolupracuje s Českým svazem chovatelů, okresní organizací Louny. Svaz zajišťuje výstavu drobného zvířectva – králíků, holubů, drůbeže, drobného ptactva.

Zájem o chov drobných hospodářských zvířat se v posledních letech neustále snižuje. Výstavy tohoto druhu, tak pomáhají k zachování existence zájmové činnosti s dlouholetou tradicí. „Jedním z našich cílů je podnítit zájem o chovatelství mezi mladšími generacemi. Nadšenci, kteří se touto náročnou zálibou zabývají, představují na výstavě výsledky své celoroční činnosti,“ uvedla Štěpánka Portz z firmy Diamant Expo.

Od roku 2015 Diamant Expo spolupracuje i s kynologickým svazem, který v rámci výstavy Člověk v přírodě vždy v neděli pořádá jednodenní akci – Krajskou výstavu psů. Od roku 2015 také s chovatelkou Evou Blažejovou. Ve spolupráci s ní zde proběhne Soutěž o nejhezčího voříška města Loun.

Krajská výstava psů je určená pro chovatele psů s průkazem původu. Na akci se představí na 130 plemen psů a do soutěže je přihlášeno na 400 psů. Návštěvníci výstavy zde budou moci vidět různá plemena psů, promluvit s jejich chovateli o povaze a chovu daného plemena. Oproti tomu Voříškiády se může zúčastnit každý majitel psa.

Díky spolupráci s panem Žambochem ze společnosti Terra Animal, zde uvidíte i výstavu exotických zvířat. Zde se dozvíte vše o chovu exotických zvířat a zároveň si je budete moci rovnou zakoupit. Z plazů se můžete těšit na hady, gekony, agamy, suchozemské i vodní želvy, sklípkany, některé tropické druhy bezobratlých apod. Vše zde bude ve vícero druzích.

Ze savců budeme mít určitě: křečky, morčata, zakrslé králíky. V pavilonu najdete i okrasné ptáky a ryby. Ke všemu vystavovanému budeme mít veškeré vybavení k chovu, včetně živého krmení pro plazy. Pan Žamboch zde bude přítomen a jistě vám i rád předá své bohaté zkušenosti o jejich správném chovu a o správném výběru zvířete.

Na výstavě Člověk v přírodě nebude chybět ani zajímavý doprovodný program, zajištěný zájmovými spolky z města Louny a jeho okolí. Bude zde plno edukativních programů pro děti i dospělé z oblasti chovu drobné domácí zvěře i exotické zvěře. Těšit se můžete i na přehlídku dravých ptáků, ukázky výcviku koní, chůzi a běh našich čtyřnohých

kamarádů po pohyblivých překážkách, kynologická show, práce se psy a výcvik psů, agility. Převedou se tsaké tanečnice a mažoretky z taneční školy Luna. Dále bude přítomen speciální tým, který trénuje psi na vyhledávání pohřešovaných osob, který představí své psi, a budeme hledat pohřešovanou osobu.

Český svaz chovatelů se představí v pavilonu „D“ a jeho okolí. Prezentovat zde bude na 170 králíků, 80 holubů, drůbež, například kachny, slepice, nebo okrasné a exotické ptactvo a také morčata.

V pavilonu „B“ se představí zájmové kluby města Loun a drobný prodej.

V pavilonu „A“ a jeho okolí bude souběžně s výstavou „Člověk v přírodě“ probíhat „Potravinářský a nápojový salon“. Ve vnitřních a venkovních prostorech se budou prezentovat firmy zaměřené na potravinářské zboží a gastronomii, ale najdete zde i pomůcky do domácnosti. Milovníci vína si přijdou na své, při ochutnávce burčáku a různých druhů vín.

Na výstavišti najdete několik zástupců městských útulků pejsků a kočiček, hledajících své nové pány a kamarády. Výstavy se zúčastní zahradnické firmy se svou nabídkou okrasných keřů, jehličnanů, trvalek a mnoho jiných výpěstků. Na venkovní ploše se představí řada řemeslníků, u kterých si můžete zakoupit keramický nebo smaltovaný hrneček, historické sklo, ručně vyráběné šperky, originální oděvy, svíčky,…

Vy, kteří máte rádi přírodu, zvířata, dobré jídlo a pití a originalitu, přijďte strávit příjemný víkend na výstavu „Člověk v přírodě“ a „Řemesla a kreativita“ na výstaviště do Loun ve dnech ve dnech 27. až 29 září, otevřeno bude každý den od 9.00 do 17.00 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru