Historický průvod, historický program, ale i Václav Neckář a další. To budou oslavy města Ústí nad Labem
Ústí nad Labem. Foto: CC0
Co se chystá

Ústí nad Labem - Ústí nad Labem patří k nejstarším českým královským městům. Poprvé je zmíněno jako královské město za panování Václava I. počátkem roku 1249. V letošním roce tedy slaví své 770 výročí a to si zaslouží pořádnou oslavu.

Statutární město Ústí nad Labem za finanční podpory Ústeckého kraje připravuje akci s názvem „Oslavy 770 let královského města Ústí nad Labem", která se uskuteční v sobotu 14. září v době od 10 do 22 hodin a díky níž si připomeneme 770. výročí od povýšení na město královské skrze řadu aktivit pro veřejnost všech věkových kategorií.

Město si od této akce slibuje vzbuzení zájmu občanů města o historii města Ústí nad Labem a především chce tímto počinem vytvořit tradici každoročních městských oslav.

Na co se tedy můžete v sobotu těšit? Oslavy se uskuteční na Lidickém a Mírovém náměstí v Ústí nad Labem. „Přichystána je produkce v podobě pěveckých, divadelních a sportovních vystoupení ústeckých osobností, spolků a organizací, dále proběhne slavnostní historický průvod a ceremoniál, celodenní historický program a chybět nebudou ani atrakce a řada dalších doprovodných aktivit pro děti i dospělé. Samozřejmostí budou také stánky s pestrou nabídkou sortimentu, či stany s lavicovými sety k posezení a odpočinku,“ uvedla Linda Štrymplová, referentka odboru kultury, sportu a sociálních služeb Magistrátu města Ústí nad Labem.

Na Mírovém náměstí zahraje od 10 hodin dechová kapela Doubravanka, od 12 hodin vás čeká živá hudba pro všechny generace Viva Song, ve 13.30 dorazí historický průvod, ve 14.30 zahraje moderní alternative kapela s prvky funku, disco a popu, Demowave, od 16 hodin se můžete těšit na Václava Neckáře a skupinu Bacily, v 17.30 zahraje Stará škola, v 19 hodin vystoupí písničkáři Eliška a Petr Lüftnerovi, ve 20 hodin zapěje Markéta Chladová s kapelou a na závěr se rozezní pohodový punk rock Idio & Idio.

Lidické náměstí se promění v historické rytířské sídlo s doprovodným programem nejen pro děti. Od 10, 13, 14.30 a 18 hodin bude připravena Historická pohádka o vzniku Ústí, v 11.10, ve 12.40, v 15, 16 a v 19 hodin bude mít prostor Dům dětí a mládeže, v 11.40 začne žonglérské vystoupení, v 12.10 se těšte na mistra popravčího a vtipné ukázky mučení, ve 13 hodin bude zahájen historický pochod. V 15.30 vystoupí kouzelník, v 17 hodin začnou rytířské ukázky.

Dále vás tu bude čekat rytířské ležení, výstava zbraní, historická řemesla a stylová krčma. Pro děti budou připraveny různé atrakce, historické dílničky, soutěže a další program. Další informace o akci najdete na webových stránkách města: https://www.usti-nad-labem.cz/cz/.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru