Střekov – Sportovního ducha, dobré srdce a štědrou ruku ukázali v sobotu večer účastníci Adventního nočního běhu na střekovské stezce. Na patnáctiletou handicapovanou Adélku přispěli do kasičky Nadačního fondu Plamínek naděje 24.331 Kč. Pomohli tak dívce upoutané na vozík důsledkem vrozené vady, rozštěpem páteře, udělat první „krok" k lepšímu a bezbolestnému životu. (psali jsme)

Adventní noční běh s čelovkou. Zdroj: Pivovar Hotel Na Rychtě


Martina Prachařová z Nadačního fondu Plamínek naděje, který charitativní běh spolupořádal, uvedla, že na start se postavilo celkem 244 běžců. „K vybrané částce 24.331 Kč navíc společnost Spolpharma darovala 20 Kč tedy celkem 5.000 Kč. Celkovou sumu 29.331 Kč použije rodina Adélky na speciální rehabilitační čtyřtýdenní nákladnou léčbu na klinice AXON v Praze, která stojí kolem 50 tis. Kč. Léčba pomocí upínacího oblečku má Adélce pomoci proti obrovským bolestem páteře," řekla Martina Prachařová.

Adélka sama se závodu účastnila a celou trať si projela na svém handbiku. Patnáctiletá handicapovaná sportovkyně vrhá koulí a hází oštěpem za NOLU Teplice, jezdí na monoski i na handbiku, hraje na zobcovou flétnu i ve školním orchestru Trmikus. Po základní škole se chystá na střední školu sociálně-právní při Jedličkově ústavu v Praze.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru