Ústí nad Labem - Komplexní cerebrovaskulární centrum Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. (KCC, KZ, MNUL) získává nové přístrojové vybavení, které umožňuje udržet technologické vybavení centra na úrovni mezinárodních standardů.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
„Statut komplexního cerebrovaskulárního centra je přiznáván pouze nemocnicím s vyspělou neurochirurgií, kde počet cévních výkonů přesahuje 100 operací ročně. Komplexní cerebrovaskulární centrum Masarykovy nemocnice je jedním z nejlépe hodnocených center v České republice, a to především díky nesporným kvalitám neurochirurgické kliniky, která patří mezi tři nejvýkonnější centra v ČR a která dosahuje mimořádných úspěchů nejen medicínských, ale i na poli vědy, výzkumu a vzdělávání," uvedl Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

„Komplexní cerebrovaskulární centrum Masarykovy nemocnice se zabývá diagnostikou, terapií a péčí o pacienty s cévním onemocněním mozku a s akutním cerebrovaskulárním onemocněním. Centrum nezajišťuje pouze trombolýzy, ale poskytuje především péči o intracerebrální hematomy, subarachnoideální krvácení z aneurysmat, arteriovenózních malformací, kavernózních angiomů, dále provádí dekompresivní kraniektomie, v sekundární prevenci ischemických iktů pak operace karotických endarterektomií a EC-IC bypassů," přiblížil činost centra Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

„Ke všem těmto superspecializovaným výkonům je naprosto nezbytné moderní přístrojové vybavení, které umožnuje poskytovat cerebrovaskulární péči ve vysoké odborné kvalitě a stejně tak to platí i v následné rehabilitační péči," doplnil Jiří Mrázek, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s.

V současné době je v závěrečné fázi projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardiovaskulárního centra KZ – MN v Ústí nad Labem" registrační číslo CZ.1.06/3.2.01/08.07649, který je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného operačního programu a to z 85 %, zbývajících 15 % je hrazeno z vlastních prostředků Krajské zdravotní, a. s. V těchto dnech probíhají poslední dodávky přístrojů, jejich instalace a zaškolení personálu. V rámci KCC MNUL, jsou projektem dotčena oddělení neurochirurgie, neurologie, rehabilitace a oddělení intenzivní medicíny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru