Ústecko – Nemuset přemýšlet kde odstavím auto, nebudou muset návštěvníci slavnostního otevírání Jezera Milada. Organizátoři akce ve spolupráci s ústeckým dopravním podnikem a Ústeckým krajem zajistili posilové spoje, které podpoří Víkend na Miladě.

Na jezero bude jezdit v sobotu 30. května okružní linka ústeckého dopravního podniku, s odjezdy ze zastávky Divadlo (podloubí Policie ČR) vždy v 9.00/10,000/12,30/13,30/14,30 hodin. Tento spoj je zdarma a podle obsazenosti může převážet i cestující s koly a psy. V autobuse budou informátoři, kteří poradí, kde vystoupit a nastoupit a v jakých časech. Také povědí vše o doprovodném programu, občerstvení a Návštěvním řádu na jezeře. Otáčí se v Zalužanech. Zpátky jede přes Trmice do Ústí n. L. Poslední spoj ze Zalužan odjíždí v 17,30 hodin.

Druhá linka bude posílením pravidelného spoje společnosti Busline přes Roudníky do Teplic – končící v Roudníkách. Tyto vozy mají zařízení pro převoz 6 kol a platí zde tarif integrované dopravy Ústeckého kraje. Dospělá osoba tedy zaplatí 21Kč (respektive 19 korun s elektronickou peněženkou), dítě 10 korun a za kolo nebo psa se platí příplatek 20Kč. Pro tyto jízdy je možné využít Turistickou jízdenku Labe – Elbe. Autobusy jsou bílo-zelené společnosti Busline. (více se dočtete zde)

V červnu roku 2006 zahájili dělníci napouštění zbytkové jámy lomu Chabařovice - budoucího jezera Milada, jako rozsáhlé hydrické rekultivace zajišťované státním podnikem Palivový kombinát Ústí v rámci revitalizace území dotčeného těžební činností PKÚ, s. p. Napouštění probíhalo požárním vodovodem Js 300 z nádrže Kateřina. Hlavním zdrojem přívodu vody z nádrže Kateřina do jezera byl zrekonstruovaný Zalužanský potok protékající přes Zalužanskou nádrž a dále přes napouštěcí koryto k jezeru. V srpnu 2008 došlo ke změně systému napouštění jezera, v úseku od Zalužanské nádrže bylo vybudováno nové koryto vedoucí k Protieutrofizační nádrži, z této nádrže přetékala voda příkopem „N" do jezera. Dalším zdrojem napouštění byl přelivový vrt na severní straně jezera. Dne 8. 8. 2010 bylo ukončeno napouštění Jezera Chabařovice dosažením plánované provozní hladiny na kótu 145,7 m n.m..

Parametry:

Plocha 252,2 ha
Objem vody 35,601 mil. m3
Hladina 145,70 m n.m.
Max. hloubka 24,70 m

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru