FOTO: Vydejte se po stopách Rumcajze, Manky a Cipíska, poznejte město pohádek Jičín
Foto: Redakce
Výlety

Jičín - Město Jičín je výchozí branou do Českého ráje, zároveň je to město pohádek. Zasloužila se o to jedna z nejznámějších osobností Jičínska – Václav Čtvrtek.

V Jičíne prožil dětství a inspiroval se tu k vytvoření pohádkové postavy ševce a později loupežníka Rumcajze, ke kterému neodmyslitelně patří také Manka s jejich synkem Cipískem. Loupežnickou rodinku nakreslil český malíř a ilustrátor Radek Pilař. Právě jemu jsou věnovány dvě expozice v zámku a Valdické brány.

1307rumcajs5

V prostorách zámku můžou návštěvníci vidět, a hlavně si i vyzkoušet, různé pohyblivé ilustrace. Kromě toho se pak můžou vydat po Cipískově stezce, která je dlouhá asi dva kilometry a děti cestou plní různé úkoly. Komu by se nechtělo, kousek od náměstí je Rumcajzova ševcovna. Ten už tam sice boty neopravuje, ale turisté můžou vidět, jak to u loupežnické rodinky vypadalo. Kdo bude mít štěstí, může potkat Rumcajze s Mankou v jičínských ulicích, s nimiž se zájemci můžou i vyfotit.

Foto

1307rumcajs4

1307rumcajs6

1307rumcajs3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru