TIP NA VÝLET: Poznejte tradice starých časů, navštivte muzeum v přírodě
Foto: Martina Nováková
Výlety

Seiffen - Německá vesnička Seiffen leží v Krušných horách, asi 60 km jižně od města Chemnitz, těsně za česko-německou hranicí. Obec je známa především díky produkci hraček a ukázkovým dílnám.

Najdete tu muzeum v přírodě. Skanzen je na kraji Seiffenu. Byl otevřený v roce 1973. Muzeum v přírodě ukazuje, jak žili naši předkové. Hlavní expozice se zaměřuje na zpracování dřeva a výrobu tradičních dřevěných hraček. Na unikátním svislém soustruhu z roku 1760, který je poháněný vodou, mají návštěvníci při ukázce vidět soustružení obručí, z nichž se pak řezaly jednotlivé figurky.

Skanzen se skládá ze 14 budov a 2 vodních elektráren. Na sedmi hektarech tak mají turisté možnost vidět mosty, vodní kanály a zahrady, architekturu, dílny a život 19. a počátku 20. století.

Jsou zde domky havíře, hračkáře, lesního dělníka, košíkáře, chatrč uhlíře, soustružna a pila na vodní pohon nebo také milíř na výrobu dřevěného uhlí a stará trafostanice.

Muzeum je otevřeno denně od 10 do 17 hodin. Listopad až březen jen za dobrého počasí, zavřeno je 24., 25. a 31. prosince a 1. ledna.

0212seiffen1

0212seiffen3

0212seiffen4

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru