TIP NA VÝLET: Vydejte se po stopách Popelky, navštivte zámek Moritzburg
Zámek Moritzburg. Foto: Vitulenka
Výlety

Zámek Moritzburg - Perla saského baroka, jak se zámku přezdívá, leží jenom 14 km na severozápad od města Drážďany.

Jenom pohled na něj stačí k tomu, abyste si okamžitě vzpomněli, kde jste ho viděli. Na zámku se natáčela pohádka Tři oříšky pro Popelku. Kvůli tomu se tam stále sjíždí nejenom naši turisté, ale samozřejmě i domácí Němci. U nich je česká Popelka velmi populární.

Král polský a kurfiřt saský August Silný nechal z renesanční stavby vybudovat lovecký zámeček a letohrádek. August tady velmi rád pobýval a oddával se své obrovské vášni – lovu. Na zámku si turisté můžou prohlédnout obsáhlé sbírky s loveckými trofejemi, ale také s čínským, japonským a míšeňským porcelánem. Zajímavostí je určitě péřová místnost. August Silný si nechal stvořit a ozdobit postel z per mnoha exotických ptáků. Lůžko je pokryto skoro dvěma miliony ptačích per nejrůznějších barev.

Pohádková výstava „Tři oříšky pro Popelku“

Návštěvníci se na ní dozví spoustu věcí o natáčení. Také si můžou prohlédnout původní kostýmy. V Kamenném sále zámku si mohou vyzkoušet i kopie filmových kostýmů. Jde o kostýmy, které si lze natáhnout přes šaty. Na celé výstavě je povoleno fotografovat. Všechny texty k výstavě jsou i v češtině.

Fanoušci a návštěvníci mají možnost rezervovat si vstupenku na výstavu přímo pro konkrétní časový úsek. Online předprodej je na www.popelka-moritzburg.cz.
Výstava se otevírá v listopadu, konkrétně 16. 11. 2019 a trvá až do 1. 3. 2020. Každé pondělí je zavřeno!

 

Zdroj: drazdany.info, moritzburg.cz

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru