Ústí nad Labem - Štědrovečerní večeři jednoznačně vládne smažený kapr s bramborovým salátem. Kolik Češi utratí za sváteční pokrm? V kolik hodin nejčastěji večeří? Odpověď najdete v přehledné infografice.

Ve vánočním průzkumu společnosti Tesco uvedlo celkem 59 % respondentů, že nejčastěji večeří kapra s bramborový salátem. Druhou volbou po kaprovi je pak losos, který je alternativou kapra pro 20 % dotázaných. Následuje treska (6,5 %) a pangasius (5 %). Zbylá část (9,5 %) pak volí nějakou z dalších ryb, jako je například žralok, candát nebo pstruh.

Obdobně to platí i v případě rybí polévky, kterou si dopřeje celkem 43 % respondentů, následuje pak hrachová (13 %) nebo fazolová (2 %). Čtvrtina Čechů (26 %) pak podle tohoto průzkumu polévku zcela vynechá, 16 % pak volí jinou variantu polévky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru