Ústí nad Labem - Štědrovečerní večeři jednoznačně vládne smažený kapr s bramborovým salátem. Kolik Češi utratí za sváteční pokrm? V kolik hodin nejčastěji večeří? Odpověď najdete v přehledné infografice.
Ve vánočním průzkumu společnosti Tesco uvedlo celkem 59 % respondentů, že nejčastěji večeří kapra s bramborový salátem. Druhou volbou po kaprovi je pak losos, který je alternativou kapra pro 20 % dotázaných. Následuje treska (6,5 %) a pangasius (5 %). Zbylá část (9,5 %) pak volí nějakou z dalších ryb, jako je například žralok, candát nebo pstruh.
Obdobně to platí i v případě rybí polévky, kterou si dopřeje celkem 43 % respondentů, následuje pak hrachová (13 %) nebo fazolová (2 %). Čtvrtina Čechů (26 %) pak podle tohoto průzkumu polévku zcela vynechá, 16 % pak volí jinou variantu polévky.