Děti na dopravním hřišti v Ústí změřily své znalosti a dovednosti
Foto: MP Ústí nad Labem
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Po dvouleté odmlce se dne 4. 5. 2022 na Dětské dopravní hřiště Městské policie Ústí nad Labem sjeli mladí cyklisté, aby změřili své znalosti a dovednosti v okresním kole dopravní soutěže. Pořadatelem této soutěže byla Městská policie Ústí nad Labem. Soutěže se zúčastnilo sedm čtyřčlenných smíšených družstev ze škol z celého okresu.

První disciplínou byl písemný test z pravidel silničního provozu, kde mladí cyklisté prokazovali své teoretické znalosti. Jízda podle pravidel silničního provozu na dopravním hřišti byla druhá disciplína, při které museli soutěžící své teoretické vědomosti uplatnit při praktické jízdě po dopravním hřišti.

Třetí disciplínou byla zdravotnická příprava. A nebyla by to soutěž cyklistů, kdyby chyběla jízda zručnosti, což byla čtvrtá a poslední disciplína. Na zdárný průběh a dodržování pravidel ve všech disciplínách dohlíželi rozhodčí z řad strážníků ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy. Vítězné družstvo postupuje a bude reprezentovat Ústí nad Labem v Krajském kole Dopravní soutěže mladých cyklistů. Toto krajské kolo rovněž pořádá statutární město Ústí nad Labem na svém dopravním hřišti městské policie.

Obě soutěže zaštítil a k závodníkům promluvil primátor statutárního města Ústí nad Labem PhDr. Ing. Petr Nedvědický. Všem zúčastněným popřál hodně zdaru a hlavně co nejvíce ujetých kilometrů bez nehod.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru