Studenti si vyzkoušeli roli zastupitelů Ústeckého kraje
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj - Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se konalo zasedání simulovaného studentského zastupitelstva. Třiadvacet žáků druhého ročníku Obchodní a jazykové školy v Ústí nad Labem se vžilo do rolí krajských zastupitelů a zkusilo si, jaké to je prezentovat před ostatními vlastní bod do zastupitelstva, uvádět argumenty v diskusi s hejtmanem Ústeckého kraje Janem Schillerem, obhájit své nápady a v neposlední řadě body v rámci programu zasedání také odhlasovat.

Žáci ústecké obchodní školy strávili na krajském úřadě celé dopoledne. Akce se uskutečnila v rámci Evropského programu Erasmus+, realizátorem akce pak byla společnost Agora Central Europe, která realizaci studentského zastupitelstva školám nabízí. Jedním z cílů projektu je zvýšení zájmu mladých lidí o lokální politiku a problémy v jejich okolí. Žáci se naučí, jak se mohou zapojit do jejich řešení.

„Věřím, že si žáci odnesli spoustu zajímavých poznatků do života a že si zlepšili komunikační schopnosti, které se mohou hodit nejen u maturitních zkoušek, ale především v dalším profesním životě,“ uvedl hejtman Jan Schiller. Toho na mimořádném zastupitelstvu doplnili radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková, předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková a předseda výboru pro životní prostředí Tomáš Kirbs.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru