Strážníci poskytli první pomoc seniorce, která ležela na podlaze v bezvědomí
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve čtvrtek 11.5 krátce před 18 hodinou byla na žádost operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků do ulice Janáčkova. Muž tu měl v bytě v starší paní, která se nachází v bezvědomí. Dokonce prý již předtím volal na tísňovou linku 112.

Strážníci na místě spatřili oznamovatele, jak klečel nad dotyčnou ženou a pokoušel se o masáž srdce, dle pokynů, které do telefonu přijímal od operátora zdravotní záchranné služby. Hlídka převzala od muže mobilní telefon a dále dle pokynů zdravotníků pokračovala s oživovacími pokusy.

Po chvíli již žena začala slabě dýchat, ale s hlídkou nekomunikovala. Operátor hlídce sdělil, že z důvodu stavu pacienta je zapotřebí ženu ihned připojit na defibrilátor, což strážníci okamžitě učinili. V tu chvíli na místo dorazili zdravotníci ze záchranné služby, kteří si ženu (ročník 1938) převzali do své péče. Strážníci pomohli záchranářům naložit ženu do sanitky a poté byla odvezena do Masarykovy nemocnice k dalšímu ošetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru