Návštěvníci webu ústeckého magistrátu si na koupališti na Klíši přejí širokou skluzavku
Výhledový stav. Zdroj: Magistrát města Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Klíše – Širokou skluzavku ve venkovním koupališti Plaveckého areálu Klíše si odhlasovali čtenáři na webu ústeckého magistrátu. Vodní atrakce získala v anketě sedmdesát procent hlasů.

Účastníci hlasování od 27. dubna do 10. května vybírali mezi širokou skluzavkou a tobogánem. Ankety se zúčastnilo na 855 lidí, kdy většina z nich se přiklonila k široké skluzavce, tobogán si přálo jen 30 procent hlasujících.

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že první etapa prací by měla začít ještě letos. „Návrh rekonstrukce venkovního areálu byl zpracován formou ověřovací studie s náklady 174 tisíc korun, kterou zpracovala firma Centroprojekt group ze Zlína. Předpokládaná cena I. etapy rekonstrukce je 63,4 milionů korun,“ doplnila mluvčí.

V návrhu je zohledněno několik základních principů

1. Navázat na historické kompoziční vazby, trasy a směry
2. Zajistit maximální dosažitelnost prostorů v areálu osobám se sníženou pohyblivostí
3. Využít v maximální míře přírodní materiály (dřevo, kámen)
4. Celkově kultivovat zpevněné a zelené plochy, zbavit se náletové zeleně, zajistit přirozené zastínění vzrostlými stromy a docílit tak příjemné mikroklima
5. Rekonstruovat oba venkovní bazény tak, aby ve všech směrech vyhovovaly dnešním standardům a normám a také je vybavit systémem vodních atrakcí, aby získaly na atraktivitě a byly přitažlivé pro co nejširší okruh návštěvníků.
Studie byla zpracovaná jako variantní řešení, kdy s ohledem na rozsah a finanční náročnost byla za optimální zvolena varianta, která je rozdělena do dvou etap.

První etapa zahrnuje

1. Rekonstrukci obou bazénů s veškerými vodními prvky (je počítáno s tím, že projektová dokumentace bude řešit bazénové vany z nerezu) a s veškerou bazénovou technologií (nadzemní i podzemní technologické objekty).
2. Rekonstrukci okolních ploch bazénů, vybudování terasy (paluby) mezi plaveckým a dětským bazénem a vybudování propojovacího schodiště, ploch pro lehátka, brouzdaliště, atd.
3. Vybudování prostoru pro plavčíky, šatny se sociálním zařízením, zajištění prostor pro ošetřovnu a letní pokladnu.
4. Terénní úpravy a opravy stávajících ploch a terasy ve východní části areálu, dětské hřiště atd.
5. Zajištění všech nutných sítí (elektro, voda a kanalizace, slaboproudy (ostraha areálu a monitoring, ozvučení, veřejné osvětlení atd.)

Uvažované vodní atrakce

Plavecký bazén
Velká skluzavka, lezecká stěna, vodní číše a vodní stěna, vodní děla a chrliče, dnová perlička, masážní lehátka a podobně.

Dětský bazén
Koráb se skluzavkou, malé skluzavky, stříkací korály a ryby, vodní děla.

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru