3x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – K uzavření mostu Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem dojde v listopadu letošního roku. Vyplývá to z posledního pracovního jednání skupiny scházející se k jeho rekonstrukci. Motoristé musí počítat s přibývajícími dopravními omezeními jak v dolní části Střekova, tak v centru Ústí nad Labem.

„Od 1. července lze očekávat větší uzavírku kvůli nezbytnému překopu. Další uzavírka ulice Přístavní proběhne v závěru prázdnin kvůli nasouvání lávky. Předpoklad dokončení všech prací na lávce (včetně přeložek sítí) je začátkem listopadu, poté může dojít k uzavírce mostu,“ uvedla v tiskovém prohlášení Magdalena Hanáčková, mluvčí Ústeckého kraje, v jehož majetku je most Dr. Edvarda Beneše.

Na jednání zazněly i informace o dopravních opatření. „Do uzavření mostu bude dokončena jak úprava okružní křižovatky pod Větruší, tak rekonstrukce ulice Výstupní, tím se připraví objízdné trasy. Ve městě vzniknou tzv. buspruhy určené pro veřejnou dopravu. Některé křižovatky, např. na Mariánském mostě, budou nově řízené světelnou signalizací s preferencí veřejné dopravy. Město Ústí nad Labem také chystá na Střekově záchytné parkoviště s kapacitou cca 200 aut pro snazší přestup na veřejnou dopravu. O finální podobě těchto opatření bude veřejnost ještě informována. První možností seznámení bude jejich veřejná prezentace ve středu 26. června od 16 hodin v konferenčním sále krajského úřadu,“ doplnila v tiskovém prohlášení Magdalena Hanáčková.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru