Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Sběrači kovů svůj lup tentokrát nestihli zpeněžit. Neštěmičtí policisté objasnili případ vniknutí do areálu firmy a následného vloupání do objektu dílen. V současné době ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření dvěma mužům (46, 46 let) z trestného činu Krádeže.

Podezřelí se kolem druhé hodiny ráno na návštěvě u kamaráda dohodli, že se spolu vydají na noční procházku. V jejich hledáčku byly hlavně kabely. Měli v úmyslu najít pár kabelů, vypálit je a zpeněžit. Cestou je zaujala díra v plotě areálu firmy. Hned je napadlo, že tam by určitě mohlo něco být. U vrat do dílny odštípli zámek a začali objekt prohledávat. Ovšem jejich zájem vzbudily nejenom kabely, ale i elektrické nářadí. „To společně vynosili a uschovali v nejbližším křoví. Chtěli se pro něj v ranních hodinách a hlavně za světla vrátit. Jeden z pachatelů si vzal pouze kabely a hned si je šel vypálit," popsala incident mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Muž rozhodně nečekal, že ho ještě toho rána vypátrají policisté. Ve chvíli, kdy neštěmičtí policisté přijali oznámení o vloupání a krádeži, tak šli, jak se říká „po horké stopě“. Překvapeného pachatele zadrželi a převezli do policejní cely. Vzhledem k tomu, že z minulosti toho mají oba více, tak jim současné době hrozí trest odnětí svobody do výše 3 let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru