Ustanovení onkologické kliniky. Zleva děkan Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E, Purkyně v Ústí nad Labem PhDr. Mgr. Michal Vostrý, Ph.D., rektor UJEP doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D., přednostka kliniky doc. MUDr. Jana Prausová, Ph.D., MBA, primářka kliniky MUDr. Martina Chodacká, generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Petr Malý, MBA, a ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem MUDr. Aleš Chodacki. Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Krajskou zdravotní, a.s. (KZ) – Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem, o.z., a ústeckou Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) spojuje již šestnáct klinik a jeden ústav. Nově k současným patnácti klinikám a Ústavu biomedicíny a laboratorní diagnostiky přibyla Onkologická klinika. Ustavení nové kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., se uskutečnilo ve čtvrtek 4. ledna 2024. Přednostkou onkologické kliniky se stala doc. MUDr. Jana Prausová, Ph.D., MBA.

„Jsem rád, že spolupráce s Krajskou zdravotní funguje. Dalším důkazem toho je skutečnost, že studenti Fakulty zdravotnických studií přímo v areálu ústecké Masarykovy nemocnice mají za sebou prakticky půldruhého akademického roku. Jsem přesvědčen, že nám nic nebrání ve spolupráci na vysoké úrovni pokračovat i v dalších letech,“ uvedl při ustavení nové kliniky rektor Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D.

„Děkuji všem, kdo se se na vzniku společného pracoviště podíleli, a paní přednostce přeji mnoho úspěchů. To, že se členové klinik naší univerzity a ústecké Masarykovy nemocnice podílejí na vyučovacím procesu, spolupracují na projektech a vedou, případně oponují závěrečné práce studentů, je výsledkem mnohaleté kontinuální a cílevědomé spolupráce mezi oběma subjekty. Stejně dobrou spolupráci teď samozřejmě očekáváme i od pracovníků nově ustanovené onkologické kliniky,“ doplnil děkan Fakulty zdravotnických studií ústecké univerzity PhDr. Mgr. Michal Vostrý, Ph.D.

„Vznikem onkologické kliniky v ústecké Masarykově nemocnici jsme se dočkali dalšího milníku na cestě, kterou se Krajská zdravotní vydala již před mnoha lety. Na jejím počátku bylo udržení statutu centra vysoce specializované komplexní onkologické péče pro dospělé a rekonstrukce a modernizace Centra komplexní onkologické péče v areálu V Podhájí, pracoviště s dlouhodobě vysokým profesionálním kreditem,“ uvedl generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Petr Malý, MBA.

„Onkologie má v ústecké Masarykově nemocnici dlouhou tradici. Za posledních deset let prošla velkým rozvojem, pracoviště je moderně vybavené a personálně stabilní. Jsme velice rádi, že můžeme paní docentku Prausovou jako kapacitu v oboru přivítat do týmu a spolu s ní dále zvyšovat kvalitu péče v komplexním onkologickém centru V Podhájí,“ dodal ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., MUDr. Aleš Chodacki.

„Děkuji vedení Krajské zdravotní a Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem za projevenou důvěru. Jsem ráda, že mohu být u vzniku onkologické kliniky. Jsem přesvědčena, že můžeme nabízet stále kvalitnější, skutečně špičkovou zdravotní péči obyvatelům Ústeckého kraje,“ uzavřela přednostka Onkologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., doc. MUDr. Jana Prausová, Ph.D., MBA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru