U Mašťova sjel autobus do příkopu. Hasiči z něj evakuovali deset osob. Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Hektické úterní odpoledne a večer mají za sebou hasičské jednotky po celém Ústeckém kraji. S ohledem na meteorologické podmínky vyjížděli odklízet nejen popadané stromy, ale i na pomoc řidičům.

V rozmezí od 15 do 23:59 hodin zasahovalo celkem 22 hasičských jednotek u 17 výjezdů spojených s nepříznivými povětrnostními podmínkami.

V 15:52 hod. u Nečemic na Žatecku hasiči ze stanice Žatec zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla, které na kluzké vozovce částečně sjelo do škarpy. Vyproštění vozidla bylo možné až po úpravě komunikace sypacím vozem. Při události nedošlo ke zranění.

V 17:18 hodin hasiči ze stanice Žatec zasahovali u obce Deštnice na Žatecku, kde kamion na zledovatělé vozovce zablokoval komunikaci. Místo jsme zajistili a předali Policii ČR.


V 17:35 hodin hasiči ze stanice Chomutov a dobrovolní hasiči obce Březno zasahovali u obce Kopeček na Chomutovsku. Kamion na kluzké vozovce uvízl na krajnici a hrozilo jeho převrácení. Hasiči vozidlo zajistili proti dalšímu sklouznutí z komunikace a přivolaný bagr pomohl s překládkou převážené řepy na pole.


V 18:32 hodin hasiči ze stanice Chomutov, Žatec a Podbořany a dobrovolní hasiči obcí Rudonice a Mašťov zasahovali u dopravní nehody autobusu, který sjel do škarpy u obce Mašťov na Chomutovsku. Hasiči z autobusu evakuovali 10 osob. Dvě osoby si převzala do péče Zdravotnická záchranná služba. Policie ČR zajistila místo dopravní nehody a její zdokumentování. Po zajištění sjízdnosti komunikace byl autobus vyproštěn.

Na území Ústeckého kraje hasiči evidují 8 zásahů, u kterých likvidovali spadlé stromy na komunikace.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru