Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zastupitelstvo města schválilo na listopadovém zasedání změnu zřizovací listiny Domu dětí a mládeže. Ta spočívá v rozšíření prostor domu mládeže o budovu bývalých jeslí na Střekově.

Změna bude realizována formou dodatku č. 1 ke zřizovací listině s účinností od 1. ledna 2024. Tento dodatek zahrnuje předání budovy bývalých jeslí č. p. 1431 na Střekově do majetku Domu dětí a mládeže Ústí nad Labem.

V těchto prostorách plánuje DDM realizovat projekt tzv. řemeslných inkubátorů, což jsou veřejné dílny, které poskytují podmínky pro rozvoj řemeslných dovedností a realizaci nápadů. Mohou sloužit začínajícím i zaběhlým firmám, žákům a studentům škol nebo kutilům.

V rámci financování těchto dílen se plánuje DDM přihlásit do výzvy Operačního programu Spravedlivá transformace. Touto výzvou bude podpořeno podnikání, vzdělávání, zaměstnanost i kreativní využití volného času.

Na výzvu je pro Ústecký kraj alokováno 200 000 000 Kč, přičemž limity dotace jsou stanoveny ve výši cca 1­–50 milionů Kč na jeden projekt.

Předpokládané náklady projektu pro řemeslné dílny Kameňák Domu dětí a mládeže aktuálně činí okolo 80 milionů Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru