Zleva doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D., doc. MUDr. Michal Semrád, CSc., MUDr. Leoš Vysoudil, MBA, a MUDr. Aleš Chodacki. Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Krajskou zdravotní, a.s. (KZ) – Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem, o.z., a ústeckou Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) spojuje již patnáct klinik a jeden ústav. Nově k současným čtrnácti klinikám a Ústavu biomedicíny a laboratorní diagnostiky přibyla Kardiochirurgická klinika.

Ustavení nové kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., se uskutečnilo ve středu 1. listopadu 2023. Přednostou kardiochirurgické kliniky se stal doc. MUDr. Michal Semrád, CSc.

„Velmi mě těší, že spolupráce s Krajskou zdravotní funguje, což dokázal i první akademický rok studentů Fakulty zdravotnických studií přímo v areálu ústecké Masarykovy nemocnice. Věřím, že v nastavené spolupráci budeme úspěšně pokračovat i v dalších letech,“ uvedl při ustavení nové kliniky rektor Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem doc. RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D.

„Blahopřeji členům nově vzniklého společného pracoviště, děkuji všem, kteří se na jeho vzniku podíleli, a panu přednostovi přeji mnoho úspěchů. Jsme rádi, že se členové klinik naší univerzity a Masarykovy nemocnice podílejí na vyučovacím procesu, spolupracují na projektech a vedou, případně oponují závěrečné práce studentů. Stejně dobrou spolupráci teď samozřejmě očekáváme i od pracovníků kliniky kardiochirurgické,“ doplnil děkan Fakulty zdravotnických studií ústecké univerzity doc. PhDr. Zdeněk Havel, CSc.

„Vznikem kardiochirurgické kliniky v ústecké Masarykově nemocnici jsme se dočkali dalšího milníku na cestě, kterou se Krajská zdravotní vydala již před mnoha lety. Na jejím počátku byl vznik kardiologické kliniky, která byla jedním z našich prvních klinických pracovišť. Po získání statutu centra vysoce specializované komplexní kardiovaskulární péče nyní celý proces završujeme právě vznikem kliniky kardiochirurgické,“ uvedl místopředseda představenstvaKrajské zdravotní, a.s., MUDr. Leoš Vysoudil, MBA.

„Jsem moc rád, že personální otázky máme vyřešené ještě před otevřením nového pavilonu kardiocentra v areálu ústecké Masarykovy nemocnice. Věřím, že práci, kterou jsme odvedli v souvislosti se vznikem nových pracovišť a celého pavilonu, ocení naši zaměstnanci i pacienti,“ dodal ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., MUDr. Aleš Chodacki.

„Děkuji vedení Krajské zdravotní a Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem za projevenou důvěru. Jsem rád, že mohu být součástí celého procesu vzniku kardiochirurgické kliniky. Jsem přesvědčen, že toto pracoviště skvěle zapadne do celkového konceptu ústeckého kardiocentra, které může nabídnout špičkovou zdravotní péči obyvatelům Ústeckého kraje,“ uzavřel nový přednosta Kardiochirurgické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., doc. MUDr. Michal Semrád, CSc.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru