Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vhledem k tomu, že někteří nezodpovědní spoluobčané odkládají domovní odpad mimo sběrné kontejnery na domovní odpad, čímž prakticky zakládají černé skládky, rozhodlo vedení městské policie ve spolupráci se starostou Městského obvodu Město Tomášem Kirbsem, kde se tento nešvar objevuje nejčastěji, o montáži mobilních kamer ve vybraných lokalitách.

Po kontrole celého obvodu bylo rozhodnuto o čtyřech místech, kde tyto problémy byly nejmarkantnější. V některých případech ke kontejnerům neodkládají odpady jen místní obyvatelé, ale i lidé, kteří zde nebydlí a kolem jen projíždějí. Po spatření kontejnerů zastaví vozidlo a odpad vyloží právě ke zmiňovaným odpadovým nádobám. Tyto prohřešky by měly eliminovat záběry z mobilních kamer, kdy po shlédnutí pořízených záběrů může operátor přes své aplikace odhalit osobu (řidiče vozidla), která zde odpad zanechala. Ve dvou případech nepořádek okolo sběrných nádob uklidili alternativně odsouzení, kteří si svůj trest odpykávají u městské policie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru