Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Strážníci městské policie se poslední dobou potýkají s nárůstem agresivity nejen mezi občany na ulici, ale tento jev se postupně přenáší i na různé organizace, jako je například nemocnice nebo různé úřady.

Bohužel agresivní pacienti, většinou v podnapilém stavu, ztrpčují práci i lékařům a sestrám, sloužící na pohotovosti, čímž komplikují léčení skutečně nemocných pacientů. Tento nešvar by měla částečně eliminovat ochranka nemocnice, ale ta není tak docela na tyto konfliktní situace připravena ani dostatečně vycvičena.

Z těchto důvodů, v rámci spolupráce obou policií s Masarykovou nemocnicí, cvičí „bojaři“ obou zmíněných institucí ostrahu nemocnice základům sebeobrany a zvládnutí konfliktních situací, ke kterým může docházet mezi nimi a agresivními návštěvníky nemocnice. Tento týden se již po páté sešli školitelé se zaměstnanci ostrahy, aby postupně doladili některé detaily ve výuce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru