Ústí se i letos tradičně připojí k Hodině Země
Ilustrační foto
Co se chystá

Ústí nad Labem - Již po třinácté se Zdravé město Ústí nad Labem připojí k celosvětové kampani Hodina Země. Cílem této symbolické akce je upozornit na probíhající změnu klimatu. První ročník se konal již v roce 2007 v Sydney v Austrálii a od roku 2010 se zapojuje i Česká republika.

Připojit se mohou města, organizace, památky, ale i samotní jednotlivci, zkrátka všichni, kdo si uvědomují, že čerstvý vzduch, čistá voda a zdravé potraviny nejsou samozřejmostí.

Mezinárodní Hodina Země 2022 proběhne v sobotu 26. března od 20.30 do 21.30 hodin. Během akce na hodinu zhasnou veřejná osvětlení v obcích, řada památek a dominant, připojí se i domácnosti.

Ve spolupráci s partnery akce Dopravním podnikem města Ústí nad Labem a Městskými službami Ústí nad Labem ve městě vypne slavnostní osvětlení výletního zámečku Větruše, atria magistrátu, Mariánského mostu, kostela v Církvicích a osvětlení skokanské věže Plaveckého areálu Klíše, budovy Zimního stadionu a osvětlení na části Mírového náměstí.

„Těší mě, že se město připojilo do této již tradiční akce i letos. Snižovat energetickou náročnost je potřeba nejen vzhledem k neustále rostoucím cenám energií, ale především kvůli klimatu. Město v tomto ohledu dělá postupné kroky, například potřebné výměny oken ve školách a domovech pro seniory. Aktivně jsme se zapojili také do paktu starostů a primátorů pro klima, v rámci kterého bude zpracován Akční plán pro udržitelnou energii a klima, který městu do budoucna jistě v této oblasti výrazně pomůže,“ sdělil náměstek primátora Tomáš Vlach.

Města a vesnice dávají tímto gestem najevo, že jim ochrana klimatu není lhostejná. V České republice se k akci vloni připojilo 145 obcí (z tohoto počtu bylo rekordních 17 statutárních měst), 110 organizací a více než 3000 jednotlivců. Na celém světě se akce konala ve 192 zemích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru