V Ústí zahájili venkovní provoz dětského dopravního hřiště
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Městská policie Ústí nad Labem spustila 12. dubna letošní venkovní provoz dětského dopravního hřiště v Zámeckém parku v Krásném Březně. Přivítat děti přišlo i vedení města.

Celoroční výuku dopravní výchovy určenou pro žáky základních a mateřských škol zde vykonávají strážníci. Celý program se skládá z teoretické výuky v učebně a následně i z praktické části na dopravním hřišti. Této výuky se ročně opakovaně účastní přibližně šest tisíc dětí.

V rámci příprav areálu proběhl úklid pozemku, instalace nových dopravních značek a oprava jízdních kol. Zahájení se zúčastnil i primátor Petr Nedvědický a jeho náměstek Tomáš Vlach. „Dopravní výchova je důležitou součástí vzdělávání dětí. Jsem velice rád, že ve městě funguje takto vybavené dopravní hřiště, které děti učí orientovat se v dopravních situacích a dávat si pozor na svou bezpečnost,“ uvedl primátor města.

Dopravní hřiště není využíváno pouze pro organizovanou dopravní výuku, ale je přístupné i široké veřejnosti, a to v odpoledních hodinách, o víkendech a státních svátcích. Jsou zde pořádány také krajská kola Dopravní soutěže mladých cyklistů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru