Děti se v Chabařovicích naučí znakový jazyk
Ilustrační foto. Zdroj: Tichý svět
Ústí nad Labem

Chabařovice – Vyzkoušet si takzvanou znakovku neboli znakový jazyk budou moci v pátek děti na příměstském táboře v Chabařovicích. Neslyšící lektoři znakového jazyka,  budou hravou formou učit slyšící děti znakovku a budou je seznamovat se světem neslyšících.

Jde o děti z příměstského tábora, který pořádá Dům dětí a mládeže v Ústí nad Labem. Na místě budou také dva tlumočníci. Příměstský tábor pořádá obecně prospěšná společnost Tichý svět, která již jedenáct let pomáhá neslyšícím v České republice. Poskytuje jim všestrannou podporu v podobě sociálních služeb, které jim umožňují začlenit se do společnosti.  Kromě služby Tichá linka nabízí také sociální a právní poradenství a podporu při hledání zaměstnání, včetně programu pro žáky a absolventy škol. Působí v deseti krajích České republiky. Loni společnost zajistila práci 169 neslyšícím klientům. Provozuje internetový zpravodajský server ve znakovém jazyce Tichezpravy.cz. Pořádá semináře a přednášky o světě neslyšících a kurzy znakového jazyka. Tichý svět také založil Tichou kavárnu, první pražskou kavárnu s neslyšící obsluhou, ke které neodmyslitelně patří také Tichá cukrárna.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru