Ilustrační snímek. Záchranářský vrtulník. Zdroj foto: e-deníky.cz
Ústí nad Labem

Povrly – Tonoucí muž na přehradě v Povrlech zaměstnal v neděli 26. května 2024 policisty, hasiče, záchranáře. Vzlétl i vrtulník.

Veronika Hyšplerová, mluvčí krajské policie uvedla, že prostřednictvím jednotného tísňového čísla 112 bylo krátce před šestnáctou hodinou ústeckému Integrovanému záchrannému systému oznámeno tonutí muže na přehradě v Povrlech. „Na místo okamžitě vyjeli neštěmičtí policisté, kteří společně se zasahujícími hasiči vytáhli tonoucího z vody. Následně se střídali v resuscitaci,“ řekla k záchranné akci policistka.

Lukáš Marvan, mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, zásah potvrdil.  „Muže hasiči předali do péče záchranářů,“ dodal.

Prokop Voleník, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje doplnil, že k přehradě byli vysláni jak letečtí záchranáři, tak pozemní posádka složená z rendez-vous a sanitního vozu. „Díky včasnému zásahu a použití automatizovaného externího defibrilátoru (AED) se povedlo tonoucího resuscitovat. Muže do ústecké nemocnice transportovala pozemní posádka,“ řekl Prokop Voleník a dodal: „Letečtí záchranáři, kteří byli na místě jako první, byli kvůli zhoršujícím se povětrnostním podmínkám odvoláni na základnu.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru