Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před bouřkami, které se budou vytvářet během dne. Ve výjimečných případech mohou být i silné a doprovázené kroupami. Výstraha platí do osmi hodin večer.

Ojediněle se v bouřkách mohou vyskytnout menší kroupy většinou do 2 centimetrů a nárazy větru kolem 65 kilometrů za hodinu. Bouřky budou doprovázené přívalovými srážkami, v nich může spadnout kolem 25 milimetrů za krátký čas, výjimečně i více.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

"Bouřky čekáme i v nejbližších dnech a v případě potřeby budeme výstrahy průběžně upřesňovat. Vzhledem k silnému nasycení v oblasti jihozápadních a západních Čech budou zejména menší toky rychle reagovat i na méně vydatné srážky vzestupy hladin. V dalších dnech může být kolísání hladin výraznější, doporučujeme sledovat aktuální situaci," uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru