Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Teplice - Téměř čtyři stovky výrobků podezřelých z porušování práv duševního vlastnictví zajistili ústečtí celníci v jedné teplické prodejně.

V minulých dnech si celníci, na základě vlastního monitoringu, vytipovali ke kontrole kamennou provozovnu v centru Teplic. Prodejce v obchodě nabízel svým zákazníkům kromě jiného i zboží, podezřelé z porušování práv majitelů ochranných známek. Konkrétně se jednalo o 317 kusů textilu a oděvních doplňků, 47 kusů kabelek a batohů a 16 párů obuvi, které se honosily logy renomovaných výrobců (Gucci, Nike, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Vans aj.). Hodnota zboží, vyjádřená v ceně originálů, převyšuje částku 1,6 milionu korun.

Foto: Celní správa ČR

Zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu. Pokud se dotčení majitelé práv ochranných známek rozhodnou využít takzvaného zjednodušeného postupu a budou naplněny zákonem stanovené podmínky, bude zboží na jejich náklady ekologicky zlikvidováno. V případě, že se vydají soudní cestou a soud rozhodne, že se o padělky či nedovolené napodobeniny jedná, hrozí pachateli pokuta až do výše 10 milionů korun.

Foto: Celní správa ČR

Od začátku roku ústečtí celníci odhalili v kamenných obchodech 3 643 kusů různého zboží, které porušovalo některá práva duševního vlastnictví. Hodnota zajištěných plagiátů přesahuje pět milionů korun. Nejčastěji zajišťovaným sortimentem byly textilní výrobky (mikiny, trika) módní doplňky (kabelky, peněženky), sportovní či plážová obuv, parfémy a v poslední době také elektronické cigarety Elf bar či hodinky Apple. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru