Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Teplicko - I přes opětovná varování v mediích se policisté nadále hojně setkávají s případy podvodů při prodeji zboží. Stejně jako v jiných případech má ten poslední podobný modus operandi. Neznámý podvodník na základě inzerátu na prodej krbových kamen kontaktoval poškozeného muže. Sdělil mu, že má zájem o kamna a navrhl způsob dodání přes zásilkovou službu.

Následně prodávajícímu přišla přes WhatsApp zpráva obsahující odkaz na údajné internetové stránky přepravní společnosti. Po rozkliknutí odkazu mu do mailu přišly instrukce od banky o aktivaci nového smart klíče. Poté, co se připojil do internetového bankovnictví, zjistil podvedený, že mu byla vytvořena nová virtuální platební karta, ze které bez jeho vědomí byly provedeny dvě transakce v hodnotě 47 tisíc korun. Nejen, že muž kamna nakonec neprodal, ale přišel o desítky tisíc korun.

"Policisté opětovně varují před podobnými praktikami a postupy při prodeji zboží. Neklikejte na zaslané odkazy a zvolte si vlastní způsob přepravy zboží. Nenechte se vmanipulovat do přání údajného kupujícího," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru