Foto: Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Hejtman Jan Schiller spolu s radním pro zdravotnictví Radimem Laiblem navštívili imunologické pracoviště Zdravotního ústavu v Ústí nad Labem. Průvodcem po laboratořích oddělení laboratorní imunologie jim byl vedoucí Centra imunologie a mikrobiologie Vlastimil Král.

Sídlo imunologie se nachází ve spodní části areálu ústecké Masarykovy nemocnice. Imunologické pracoviště bylo a stále je vnímáno jako jedno z významných v republice. Ústecká pobočka imunologického pracoviště je jediná v Čechách, kromě Moravy, která se zabývá bakteriální imunomodulací (vyrábí se zde „na míru“ vakcíny pro zlepšení imunity pacientů). Na to vše mají zaměstnanci zdravotního ústavu špičkové a moderní přístroje a vybavení.

Oddělení laboratorní imunologie má na starost komplexní imunologickou laboratorní diagnostiku v oboru „alergologie a klinická imunologie” a dalších medicínských oborech (interna, pediatrie, infekce, revmatologie, neurologie, gastroenterologie, ORL, dermatovenerologie, onkologie atd.). Poskytuje široké spektrum vyšetření v oblastech humorální a buněčné imunity, likvorologie, imunologicky podmíněné neplodnosti, antiinfekční imunity a vakcinace či molekulární biologie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru